Kjære alle sammen!

Vi oversvømmes alle av informasjon og retningslinjer rundt hvordan vi skal forholde oss nå. Vi vil gjerne informere dere om vår måte å håndtere situasjonen på.

Vi ønsker å holde oss friske og utenfor karantene, slik at vi kan være parate til å hjelpe alle pasientene våre!

Av den grunn ber vi dere om følgende:

 • Hvis du er i karantene eller isolasjon, skal du selvfølgelig ikke komme inn på klinikken heller. Har du et sykt dyr som trenger hjelp, så få noen andre til å følge det til oss. Har du ingen som kan hjelpe deg, ring oss og snakk med oss, så finner vi en løsning sammen!
 • Klinikken har vanlige åpningstider, men vi holder døren låst. Dette for å sikkre at det blir holdt best mulig avstand i resepsjonen. Du er selvfølgelig likevel velkommen til å komme inn på klinikken, bare ring oss når du er utenfor som kommer en av oss og åpner så snart det er ledig.
 • Vennligst bruk håndsprit når du kommer inn på klinikken, dette står tilgjengelig på resepsjonsdisken og på alle rom.
 • Hvis du bare skal handle i resepsjonen, trenger du ikke munnbind så lenge du hjelper oss å holde avstand. Vi finner gjerne frem varene for deg.
 • Vanligvis ønsker vi gjerne hele familien velkommen til konsultasjoner, men ettersom det ofte er vanskelig å holde tilstrekkelig avstand når vi undersøker og behandler pasientene våre, har vi innført disse forhåndsreglene for å følge pasienten inn på konsultasjonsrommet:
   – Bare én person får følge dyret inn. Er det særlige grunner til at du trenger å ha noen med på konsultasjonen, ta kontakt så forsøker vi å finne en løsning.
   – Bruk håndsprit når du kommer.
   – Ta på munnbind når du skal følge med inn på konsultasjonsrommet. Hvis du har nytt medisinsk engangsmunnbind selv, kan du bruke dette. Hvis ikke, har vi munnbind klasse IIR på klinikken til 12 kr/stk.
  – Munnbindet skal være på under hele besøket og må ikke berøres etter det er tatt på.
   – Vi holder avstand så godt det lar seg gjøre, selv om vi har munnbind på.
   – Munnbindet kastes etter bruk.
   – Om mulig vil vi for en stor del basere oss på å kommunisere med deg som eier via telefon før og etter selve undersøkelsen.
   – Vi kan også hente dyret ditt ved døren, hvis du heller ønsker å vente utenfor.
   – Se gjerne videoen fra FHI om bruk av munnbind:
 • Vi kommer til å unngå håndhilsning og dessverre også være litt mer tilbakeholdne med å motta kjærlighetserklæringer fra de kjære firbente.
 • Vi prøver å unngå nærkontakt med eier (under 2 meters avstand i mer enn 15 minutter) for å minimere risikoen for smitte i tilfelle én av personene senere skulle vise seg å teste positivt for koronavirus. Dette for å beskytte både oss selv og deg som kunde.
 • Vi vil så langt det la seg gjøre, prøve å spre konsultasjonene, slik at vi har så få personer under samme tak som mulig.
 • Smitten sprer seg i all hovedsak som dråpesmitte fra menneske til menneske. Det er ingen bevis for at koronaviruset smitter til dyr, eller at dyr viderefører smitten. Bruk likevel alminnelig håndhygiene og vask hendene før og etter at du har kost med kjæledyret ditt.
 
Lurer du på mer når det gjelder koronavirus og kjæledyr, vil vi vise til Veterinærinstituttets informasjonsside: https://www.vetinst.no/nyheter/koronavirus-pa-dyr-i-norge/sporsmal-og-svar-om-koronavirus-coronavirus

 

Smitte eller karantene hos personalet vil ha stor innflytelse på hvilken hjelp vi vil være i stand til å yte deg og ditt dyr fremover, men først og fremst er alle tiltak en viktig del av kampen for å beskytte de svake blant oss. Vi ber derfor alle om forståelse for de endringene som vi nå har innført for denne perioden.

 

😊 Takk for at du samarbeider! 😊